Ga naar hoofdinhoud

Nieuws in beweging

Volg het laatste nieuws uit onze praktijk, ontdek welke activiteiten u in beweging brengen en lees meer over de nieuwste behandelmethoden. Blijf up-to-date om uw welzijn, de balans tussen lichaam en geest, te verbeteren.

Start nieuwe cursus In Balans

Na een succesvolle en drukbezette cursus In Balans van afgelopen voorjaar willen wij in september weer een nieuwe cursus starten. Voor de cursus die start op Maandag 07-10-2024 om 11:00 uur, zijn er nog een paar plekjes vrij! Wilt u de cursussen graag bijwonen meldt u zich dan aan via 0111450475 of stuur een mailtje naar info@fysant.nl

We zien u graag!

Wat is In Balans?
In Balans is een valpreventieprogramma voor thuiswonende ouderen van 65 jaar en ouder met een verhoogd valrisico. Tijdens In balans gaat u in een groep en onder begeleiding van een fysiotherapeut, oefentherapeut of MBvO-docent aan de slag om de kans op een val zo klein mogelijk te maken.

Doel
Het doel is het voorkomen van valongevallen door ouderen bewuster te maken van risicofactoren en hun balans, conditie en zelfvertrouwen te verbeteren.

In Balans bestaat uit voorlichtingsbijeenkomsten en een beweegprogramma. Het is een groepstraining en duurt ongeveer 10 weken. Het programma bestaat uit:
informatiebijeenkomst (±1,5 uur)
drie cursusbijeenkomsten (1 keer per week, 2 uur per bijeenkomst)
tien weken trainingsbijeenkomsten (2 keer per week een training van 1 uur)
twee maal 1 uur functionele testjes na de training. 1 x aan het begin en 1x aan het einde van het programma

De cursus bijeenkomsten bestaan uit handige oefeningen, tests en informatie over bewegen, evenwicht en valrisico. De trainingsbijeenkomsten bestaan uit oefeningen op basis van Tai Chi en zijn gericht op het verbeteren van fitheid, evenwicht en spierkracht. 

volg fysant op sociale media

of meld aan voor de nieuwsbrief

volg fysant op sociale media

of meld aan voor de nieuwsbrief

volg fysant op sociale media

of meld aan voor de nieuwsbrief

Back To Top